Meta tagovi

Meta tagovi

META Keywords tag omogućava unos teksta u HTML stranicu, tako da se taj tekst ne vidi u Browser-u.

Prvi Web pretraživači su koristili ovo polje (Infoseek, AltaVista, HotBot), međutim kako je META Keywords tag uglavnom korišćen za manipulaciju sadržajem (lažiranje, privlačenje saobraćaja), noviji pretraživači ne koriste ovo polje pri indeksiranju i rangiranju sadržaja stranice.

Infoseek je 2000. godine prestao sa korišćenjem META Keywords taga, dok recimo Google nikada nije ni imao podršu za META Keywords.

Šta se može reći Webmasterima po ovom pitanju:

  • Ako održvate veliki Web sajt, META Keywords možete da ignorišete, jer je dobit od njega zanemarljivo mala u odnosu na trud koji trebate da mu posvetite
  • TITLE tag je neuporedivo važniji i na njega ozbiljno obratite dužnu pažnju

META Robots ima upravo suprotnu ulogu, radi se o HTML tagu koji pretraživačima govori da ne treba da indeksiraju određenu stranicu.

META Description je tag koji služi za opis sadržaja Web sajta, ne treba da bude duži od 150 znakova i ne treba da višestruko ponavlja odrežene fraze. Iako se radi o nevidljivom tagu, pojedini pretraživači ga mogu ponuditi kao opis uz stranicu sajta, iako je njegova osnovna namena da opiše sadržaj stranice rađene FRAME tehnikom, usled čega noseća stranica praktično nema sadržaj (jer je sav koristan sadržaj u FRAME-ovima, koji se učitavaju u noseći FRAME).


HW prikazi

Netgear FVS336G
Netgear ProSafe FVS336G je VPN Firewall/Ruter sa dva WAN porta. Dolazi u kompaktnom metalnom kućištu, sa internim napajanjem i atraktivnom cenom.
Linksys RVS4000
Linksys RVS4000 je 4-portni Gigabit ruter, sa VPN podrškom, SPI Firewall-om i cenom manjom od 150 evra. Ono što ovaj uređaj izdvaja od niza sličnih je propusna moć NAT Internet veze od čak 800 Mb/s...
Linksys WRT300N
Linksys WRT300N je širokopojasni bežični ruter, koji objedinjuje tri uređaja u jednom kućištu. Tu su bežični Access Point, 4-portni Fast Ethernet Switch i ruter sa Firewall-om.
Freecom SL Network Drive
Freecom SL Network Drive je eksterni disk kapaciteta od 80 do 400 GB. Na prvi pogled ovaj uređaj izgleda kao klasičan USB eksterni disk, ali sa Ethernet portom, koji omogućava priključenje na LAN mrežu...

Dalje

IT Novosti

4 prednosti rada u Oblaku

1. IT troškovi su proporcionalni vašim potrebama
2. IT troškovi su operativni troškovi, a ne kapialno ulaganje
3. IT stručnjaci upravljaju vašim IT resursima, dok se vi koncentrišete na vaš osnovni posao.
4. Tehnologije koje koristite su uvek najnovije verzije, nema potrebe da se vi bavite ažuriranjem softvera koji koristite.


Da li ste sumnjivi ako nemate Facebook profil
Sve više poslodavaca, a posebno menadžera za kadrove, sa sumnjom posmatra kandidate koji nemaju Facebook nalog. Pitaju se da li nešto krijete, da li vam je nalog suspendovan zbog neregularne aktivnosti....

Dalje

Kontakt

Telefoni
011 3089 486 (+fax)
063 855 5856
Adresa
Svetog Save 19, Beograd


Prodaja

Index
Po proizvođaču
Apple, Qtek, HTC, Dell
Po kategoriji
Hardver, Sofver, LAN
Kompletan katalog