LBox

LBox Gateway

Šta je to LBOX?
LBOX je Linux Firewall Gateway server dizajniran za održavanje sigurne veze sa Internet-om. Namenjen je za srednja i mala preduzeća kojima treba stalna Internet veza sa malim troškovima i čistom situacijom po pitanju licenci za softver.

Šta LBox pruža?
LBOX sadrži DNS server, Email server, Web Proxy server i Web server. Email server omogućava razmenu elektronske pošte, Web Proxy ubrzava "surfovanje", a na Web server se može postaviti prezentacija firme. Ugrađeni Firewall sistem sprečava neovlašćen pristup računarima "iza njega". Predviđena je i integracija Email servera sa Anti Virus serverom, što omogućava uklanjanje zaraženih poruka pre nego dospeju do korisnika.
Dodatne opcije LBox-a je i RBL sistem za zaštitu od neželjene pošte (Spam), kao i spoljašnji Backup Email sistem sa istim karaktersitikama (Anti-Virus + Anti-Spam).

Koliko korisnika može da koristi LBox?
LBOX bez problema može da omogući Internet vezu (Web i Mail) za LAN mreže od 10, pa do preko 100 PC računara. LBox poseduje dve LAN karte, jednu za LAN vezu (Intranet) i drugu za Internet.

Softver i licence

  • v3 - Operativni sistem je Fedora Core 6, Apache 2.0, Proxy server je Squid 2, a Email server je Sendmail 12.8 + ClamAV anti-virus + SpamAssassin.

Sav navedeni softver je tipa OpenSource i besplatan je, što znači da nije potrebno plaćanje nikakvih licenci za njegovo korišćenje. Opciono se ClamAV može zameniti Kaspersky Mail server Gateway zaštitnim sistemom.

Administracija i održavanje
Po pitanju administracije i održavanja u cenu LBox-a je uključena prva godina rada. Za sisteme koji žele "više kontrole" na raspolaganju su početni i napredni Linux kursevi za administratore mreže.

Cena
Cena LBox-a bez PC hardvera je 25.000 din za instalaciju. Kaspersky Anti-Virus zaštita košta oko 1.800 din po MailBox-u.

Internet link?
INet je u stanju da Vam obezbedi razne vrste stalne ili povremene Internet veze, od ISDN-a, Frame Relay-a, VPN-a, Wireless Internet-a. Prema vašim potrebama (ili tehničkim uslovima).


Povezano

INet vesti

Spisak DNS servera sa yu domenima
U želji da sprečimo sve moguće prekide u funkcionisanju servisa na Internetu objavljujemo spisak domena koje još uvek opslužuju serveri iz YU domena. Ovi servisi će prestati da rade 30. marta 2010 u 12:00. Kompletan spisak možete pronaći ovde.
Kraj YU. domena
RNIDS podseća korisnike interneta da domeni koji se završavaju sa .YU neće biti vidljivi na internetu od 30. Marta 2010. godine u 12 časova. Šta je sve potrebno proveriti najkasnije do 30. Marta 2010. godine možete naći ovde.
Još godinu dana života .YU domena
Nacionalnom Internet domenu .yu je preostalo manje od godine “života”. Pre nego što 30.09.2009. .yu domen prestane da funkcioniše iskoristite sav potencijal koji vam pruža višegodišnje prisustvo na Internetu u ovom domenu...

Dalje

Kontakt

Telefoni
011 3239 870 (+fax)
063 855 5856
065 3239 870
Adresa
Majke Jevrosime 17, Beograd


HTC