Meta tagovi

Meta tagovi

META Keywords tag omogućava unos teksta u HTML stranicu, tako da se taj tekst ne vidi u Browser-u.

Prvi Web pretraživači su koristili ovo polje (Infoseek, AltaVista, HotBot), međutim kako je META Keywords tag uglavnom korišćen za manipulaciju sadržajem (lažiranje, privlačenje saobraćaja), noviji pretraživači ne koriste ovo polje pri indeksiranju i rangiranju sadržaja stranice.

Infoseek je 2000. godine prestao sa korišćenjem META Keywords taga, dok recimo Google nikada nije ni imao podršu za META Keywords.

Šta se može reći Webmasterima po ovom pitanju:

  • Ako održvate veliki Web sajt, META Keywords možete da ignorišete, jer je dobit od njega zanemarljivo mala u odnosu na trud koji trebate da mu posvetite
  • TITLE tag je neuporedivo važniji i na njega ozbiljno obratite dužnu pažnju

META Robots ima upravo suprotnu ulogu, radi se o HTML tagu koji pretraživačima govori da ne treba da indeksiraju određenu stranicu.

META Description je tag koji služi za opis sadržaja Web sajta, ne treba da bude duži od 150 znakova i ne treba da višestruko ponavlja odrežene fraze. Iako se radi o nevidljivom tagu, pojedini pretraživači ga mogu ponuditi kao opis uz stranicu sajta, iako je njegova osnovna namena da opiše sadržaj stranice rađene FRAME tehnikom, usled čega noseća stranica praktično nema sadržaj (jer je sav koristan sadržaj u FRAME-ovima, koji se učitavaju u noseći FRAME).


HW prikazi

Netgear FVS336G
Netgear ProSafe FVS336G je VPN Firewall/Ruter sa dva WAN porta. Dolazi u kompaktnom metalnom kućištu, sa internim napajanjem i atraktivnom cenom.
Linksys RVS4000
Linksys RVS4000 je 4-portni Gigabit ruter, sa VPN podrškom, SPI Firewall-om i cenom manjom od 150 evra. Ono što ovaj uređaj izdvaja od niza sličnih je propusna moć NAT Internet veze od čak 800 Mb/s...
Linksys WRT300N
Linksys WRT300N je širokopojasni bežični ruter, koji objedinjuje tri uređaja u jednom kućištu. Tu su bežični Access Point, 4-portni Fast Ethernet Switch i ruter sa Firewall-om.
Linksys RV042
Linksys RV042 je 4-portni Internet VPN ruter. Ono što ga razlikuje od mase sličnih uređaja je prisustvo dva WAN porta, odnosno mogućnost da istovremeno održava dve Internet veze...

Dalje

IT Novosti

Četiri jahača informacione Apokalipse
Kakve su prognoze konsultantske kuće Gartner za sledećih 5 godina pročitajte u članku "Četiri jahača informacione Apokalipse", objavljenom u Asee News br.49.
A šta posle Interneta stvari
O utiscima posle LeWeb konferencije u članku "A šta posle Interneta stvari".

Dalje

Kontakt

Telefoni
011 3239 870 (+fax)
063 855 5856
065 3239 870
Adresa
Majke Jevrosime 17, Beograd


Prodaja

Index
Po proizvođaču
Apple, Qtek, HTC, Dell
Po kategoriji
Hardver, Sofver, LAN
Kompletan katalog